Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Πεντανόστιμη καρυδόπιτα

Υλικά 
Για το μείγμα:
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 φακ. baking powder
  • 1 μικρό φλιτανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 3/4 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα  βιτάμ λιωμένο (το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 κούπες καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε για 5' ακριβώς και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
  2. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε το βιτάμ, τους κρόκους και τη ζάχαρη.
  3. Σ'ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά, το baking και την κανέλλα
  4. Χτυπάμε μόνα τους τα ασπράδια σε μαρέγκα (για 5')
  5. Στο μίγμα που έχουμε χτυπήσει το βιτάμ, ρίχνουμε εναλλάξ λίγο μαρέγκα και λίγο απο το άλλο μας μείγμα μέχρι να τελειώσουν και τα 2
  6. Ανακατεύω μόνο με σύρμα απο εδώ και πέρα
  7. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και το καρύδι και ανακατεύουμε απαλά
  8. Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα. το ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα απο πάνω και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30' 'εως ότου δούμε ότι βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα
  9. Μόλις είναι έτοιμη η πίτα μας σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι (το παίρνει όλο)
Tips: Προσοχή μην πέσει παραπάνω κονιάκ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου