Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δίχρωμα μπισκότα!!

Υλικά:
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο (όχι βιτάμ)
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 2κ.γ κακάο
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3 κούπες)
  • κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να λιώσει μόνο του.
  2. Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει λίγο και να ασπρίσει αρκετά.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  4. Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και τα ανακατεύουμε  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  5. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ίσα ίσα να γίνει να γίνει στερεό το μείγμα
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2
  7. Στο μισό προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας.
  8. Στο άλλο μισό ρίχνουμε πρώτα το  κακάο και πλαθουμε μέχρι να σκουρήνει η ζύμη και έπειτα προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή)
  9. Παίρνουμε το άσπρο κομμάτι, το τοποθετούμε σ'ένα μεγάλο κομμάτι διαφανής μεμβράνης και μ'ενα πλάστη (ή με το χέρι μας) την ανοίγουμε (περίπου 30x25)
  10. Κάνουμε το ίδιο και με την σοκολατένια ζύμη και την ανοίγουμε πάνω απο την λευκή.
  11. Τυλίγουμε την ζύμες μας σε ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης
  12. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
  13. Έπειτα, το κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C στον αέρα για 8-10'
    Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου