Υλικά:
Εκτέλεση:- 1 φλ. ζάχαρη
- 250γρ βούτυρο (όχι βιτάμ)
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 2κ.γ κακάο
- 1/2 κ.γ baking powder
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 3 κούπες)
- κουβερτούρα (προαιρετικά)
- Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να λιώσει μόνο του.
- Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει λίγο και να ασπρίσει αρκετά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Έπειτα, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ίσα ίσα να γίνει να γίνει στερεό το μείγμα
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2
- Στο μισό προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας.
- Στο άλλο μισό ρίχνουμε πρώτα το κακάο και πλαθουμε μέχρι να σκουρήνει η ζύμη και έπειτα προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή)
- Παίρνουμε το άσπρο κομμάτι, το τοποθετούμε σ'ένα μεγάλο κομμάτι διαφανής μεμβράνης και μ'ενα πλάστη (ή με το χέρι μας) την ανοίγουμε (περίπου 30x25)
- Κάνουμε το ίδιο και με την σοκολατένια ζύμη και την ανοίγουμε πάνω απο την λευκή.
- Τυλίγουμε την ζύμες μας σε ρολό με τη βοήθεια της μεμβράνης
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
- Έπειτα, το κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C στον αέρα για 8-10' Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου