Υλικά: Για την ζύμη:
Για την γέμιση:- 1 πακέτο σφολιάτα( 2 φύλλα)
- 1 κρόκο αυγού
- 250γρ ζάχαρη
- 250ml νερό
- 3 κ.σ. γλυκόζη
- 350ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
- 1κ.γ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- πολύ λίγο αλάτι(στη μύτη του κουταλιού)
- 25γρ κορν φλάουρ
- 15γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 κρόκο
- 2 βανίλιες
Εναλλακτικά: Αντί για αυτήν την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής(την βρίσκουμε στα super market), προσθέτουμε μόνο γάλα!!
Εκτέλεση:
Για την γέμιση - Βάζουμε σε μπαίν μαρί για να βράσουμε την κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 ml απο το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία (στην δική μου κουζίνα το βάζω στο 2 <έχει 6>)
- Σ'ένα μπόλ ανακατεύουμε με σύρμα το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα, παίρνουμε λιγο απο το μείγμα και το ρίχνουμε στο μπόλ ανακατεύοντας συνεχώς
- Αυτό το μείγμα που φτιάξαμε τώρα το ρίχνουμε στη κατσαρόλα που εξακολουθεί να ειναι σε μπαίν μαρι και το βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Την κατεβάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφου κρυώσει λίγο την βάζουμε στο ψυγείο.
Για την ζύμη:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C
- Kόβουμε την σφολιάτα σε 8 κομμάτια (το κάθε φύλλο),
- Βάζουμε την μια πάνω στη άλλη (ανα 2)
- Στρογγυλεύουμε τις γωνίες του κάθε φύλλου
- Τις βάζουμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και τις αλείφουμε με αυγό το οποίο έχουμε αραιώσει με 1 κ.σ. νερό.
- Τις ψήνουμε για 12'-15' στους 170 C στον αέρα
Για το σιρόπι:
- Βάζουμε τα υλικά να βράσουν για 5'-6'
- Όταν ψηθεί η σφολιάτα, την ανοίγουμε μ'ενα μαχαιράκι προσεκτικά, την σιροπιάζουμε και την γεμίζουμε με όποια γέμιση θέλουμε
Tips: μπορούμε να την γεμίσουμε τα 3/4 με την γέμιση μας και το 1/4 με σαντιγύ!!
ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΟΒΗΣΕΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου