Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γλώσσα της πεθεράς

Υλικά: Για την ζύμη:
  • 1 πακέτο σφολιάτα( 2 φύλλα)
  • 1 κρόκο αυγού
            Για το σιρόπι: 
  • 250γρ ζάχαρη
  • 250ml νερό
  • 3 κ.σ. γλυκόζη
             Για την γέμιση:
  • 350ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
  •  1κ.γ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • πολύ λίγο αλάτι(στη μύτη του κουταλιού)
  • 25γρ κορν φλάουρ
  • 15γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κρόκο
  • 2 βανίλιες
          
Εναλλακτικά: Αντί για αυτήν την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής(την βρίσκουμε στα super market), προσθέτουμε μόνο γάλα!!
  
Εκτέλεση:
Για την γέμιση 
  1.  Βάζουμε σε μπαίν μαρί για να βράσουμε την κρέμα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  100 ml απο το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία (στην δική μου κουζίνα το βάζω στο 2  <έχει 6>)
  3. Σ'ένα μπόλ ανακατεύουμε με σύρμα το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι.
  4. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, παίρνουμε λιγο απο το μείγμα και το ρίχνουμε στο μπόλ ανακατεύοντας συνεχώς
  5. Αυτό το μείγμα που φτιάξαμε τώρα το ρίχνουμε στη κατσαρόλα που εξακολουθεί να ειναι σε μπαίν μαρι και το βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
  6. Την κατεβάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα  με μια πετσέτα και αφου κρυώσει λίγο την βάζουμε στο ψυγείο.
Για την ζύμη:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C 
  2. Kόβουμε την σφολιάτα σε 8 κομμάτια (το κάθε φύλλο),
  3. Βάζουμε την μια πάνω στη άλλη (ανα 2)
  4. Στρογγυλεύουμε τις γωνίες του κάθε φύλλου
  5. Τις βάζουμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και τις αλείφουμε με αυγό το οποίο έχουμε αραιώσει με 1 κ.σ. νερό.
  6. Τις ψήνουμε για 12'-15' στους 170 C στον αέρα
Για το σιρόπι:
  1. Βάζουμε τα υλικά  να βράσουν για 5'-6'
  2. Όταν ψηθεί η σφολιάτα, την ανοίγουμε μ'ενα μαχαιράκι προσεκτικά, την σιροπιάζουμε και την γεμίζουμε με όποια γέμιση θέλουμε
Tips: μπορούμε να την γεμίσουμε τα 3/4 με την γέμιση μας και το 1/4 με σαντιγύ!!


ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΟΒΗΣΕΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου