Υλικά: (Για 9 κουλούρια)
Εκτέλεση:- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 600γρ-700γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 2κ.γ ζάχαρη
- 1κ.γ αλάτι
- 8κ.σ ελαιόλαδο
- σουσάμι
- Σ'ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη μισή κούπα με το χλιαρό νερό, τη μαγια και 6κ.σ απο το αλεύρι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα
- Το αφήνουμε 30' σκεπασμένο σε ζεστό σημείο (όχι στον φούρνο), μέχρι να σχηματίσει φουσκάλες στην επιφάνεια.
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το λάδι ,το αλάτι, τη ζάχαρη , το υπόλοιπο χλιαρό νερό, το μείγμα της μαγιάς και προσθέτουμε το αλεύρι, όσο χρειαστεί μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 45΄ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Όταν είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε 9 μπάλες (απο 6 έως 12 ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε να είναι τα κουλούρια).
- Ανοίγουμε σε κορδόνια τις μπάλες μας \
- Βρέχουμε με λίγο νερό και τα περνάμε απο το σουσάμι
- Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5'.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15'-20' στον αέρα
Tips: μπορούμε αν θέλουμε να τα καταψύξουμε, τα ψήνουμε κανονικά, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. τα ξεπαγώνουμε 30'-40' πριν τα φάμε και είναι φρεσκότατα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου