Είχα υποσχεθεί σε έναν καλό μου φίλο να του φτιάξω μια πορτοκαλόπιτα, επομένως ήταν ευκαιρία να την δείξω και σε εσάς!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% (π.χ total)
- σχεδόν 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 φακ baking powder
- 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- φλούδα απο ενα πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5' ακριβώς χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
- Αφαιρούμε τις φλούδες απο το πορτοκάλι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το baking και το ξύσμα
- Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια για 5' σε μαρέγκα
- Βάζουμε τα ασπράδια στο μείγμα και ανακατεύουμε μόνο με το συρμα
- Όταν γίνει ενα ομειογενές μείγμα ρίχνουμε τα φύλλα, τα οποία τα έχουμε κόψει στα 4 το κάθε ένα.
- Ένα-ένα τα τσαλακώνουμε σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε λαδωμένο ταψί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30'στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα και για 10-15' στον αέρα στους 180C. Εναλλακτικά μπορείτε να την ψήσετε για περίπου 1 ώρα στις αντιστάσεις και να μην βάλετε καθόλου αέρα.
- Ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα μέχρι να δούμε ότι βγαίνει καθαρή.
- Μόλις είναι έτοιμη την τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά μέχρι να το τραβήξει όλο (κρατήστε πολύ λίγο απο το σιρόπι).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου